1. Wij ondersteunen mantelzorgers, gericht op het verminderen van draaglast en het vergroten van draagkracht met het doel overbelasting te voorkomen

  Meer informatie...
 2. Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek of gehandicapt en moet je daarom thuis vaak meehelpen?  Dan ben jij een jonge mantelzorger want in al deze situaties groei je op met iemand die zorg nodig heeft.

  Meer informatie...
 3. Steunpunt Mantelzorg is altijd op zoek naar vrijwilligers.

  Meer informatie...
 4. Geef mantelzorgers uw tijd cadeau!

  Meer informatie...

Lotgenotencontact

Uitwisseling van ervaringen

Wilt u graag wat emotionele steun van iemand maar kunt u niet terecht bij familie of vrienden, of wilt u niet altijd een beroep op hen doen? Dan is lotgenotencontact misschien iets voor u. Lotgenotencontact is te omschrijven als contact tussen mensen met eenzelfde ziekte, aandoening of beperking én hun mantelzorgers.

Wat kan lotgenotencontact voor u betekenen?

 • U kunt praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, zodat u zich gesteund weet.
 • U kunt uw verhaal vertellen aan mensen die ervoor open staan.
 • U kunt ontdekken dat er anderen zijn met dezelfde gevoelens van onzekerheid of eenzaamheid.
 • U kunt tips en ervaringen uitwisselen, bijvoorbeeld over de mogelijkheden om extra  hulp te krijgen.
 • U kunt vertellen of juist leren hoe om te gaan met spanning en stress.

Waar kunt u terecht voor lotgenotencontact?

 • Café Brein. Een ontmoetingsplaats in een ontspannen sfeer voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en hun mantelzorgers. Steunpunt Mantelzorg gemeente Sint-Michielsgestel is betrokken bij de organisatie hiervan. Zie de pagina Café Brein voor de jaaragenda
 • Het Alzheimer-Café Regio ’t Groene Woud. Iedere vierde maandag van de maand behalve in de maanden juli en december. Medewerkers van Steunpunt Mantelzorg zijn hier regelmatig bij aanwezig. Zie de pagina Alzheimer-Café voor de jaaragenda.
 • Koffie met een wandeling. Een wandeling voor en met mantelzorgers. Even de tijd nemen te ontspannen en ondertussen je ervaringen delen met lotgenoten. In het voorjaar van 2016 pakken we deze wandelingen weer op. Let op de data op de website.
 • Ontmoetingsplaats voor dementerenden en hun mantelzorgers in ‘De Huif’ Hortensiastraat 2 in Sint-Michielsgestel. Let op de data op de website.

 

 

 

Neem contact met ons op

Contact informatie

 1. E-mail

 2. Postadres

  De Beemden 1C

  5271 BH Sint-Michielsgestel

 3. Telefoon

Onze sponsoren

 1. Monversa Web Development

Website ontworpen en ontwikkeld door Monversa Web Development