1. Wij ondersteunen mantelzorgers, gericht op het verminderen van draaglast en het vergroten van draagkracht met het doel overbelasting te voorkomen

  Meer informatie...
 2. Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek of gehandicapt en moet je daarom thuis vaak meehelpen?  Dan ben jij een jonge mantelzorger want in al deze situaties groei je op met iemand die zorg nodig heeft.

  Meer informatie...
 3. Steunpunt Mantelzorg is altijd op zoek naar vrijwilligers.

  Meer informatie...
 4. Geef mantelzorgers uw tijd cadeau!

  Meer informatie...

Vrijwilligers

Steunpunt Mantelzorg is altijd op zoek naar vrijwilligers…

Bij deze willen wij u als vrijwilliger van Bint (voorheen Steunpunt Mantelzorg)  van harte uitnodigen voor de vrijwilligersbijeenkomst: ‘Vrijwilligers op de kaart in een veranderend landschap’

donderdag 8 juni van 10:30 tot 12:30 uur. Locatie: Bint, Seminarielaan 3 Sint-Michielsgestel

Deze ochtend zetten wij elkaar op bijzondere wijze op de kaart. Als vrijwilliger ben je onderweg, voor en met anderen. Wat beweegt jou en welke rol heb jij als vrijwilliger in het geheel? Waar loop je tegenaan en wat geeft jou  brandstof om door gaan? Wat laat je los en wat neem je mee op weg in het veranderend landschap? Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden, waarbij we elkaar zien en anders leren kennen onder de bezielende leiding van Bart Eigeman. Bart Eigeman is theoloog, en zelfstandig adviseur onder de titel: ‘Bezinnen, Bezielen en Bewegen’ Daarnaast is hij actief vrijwilliger en mantelzorger. Hij neemt ons mee in een veranderend landschap. Doet u mee? Meld u dan aan vóór 1 juni a.s. bij Bint: 073-551 5432 info@bintwelzijn.nl

Wij hopen u donderdag 8 juni te ontmoeten!
Wat verwachten wij van vrijwilligers?

 • U vindt het leuk anderen te helpen.
 • U heeft levenservaring en staat stevig in uw schoenen.
 • U bent in staat goed te luisteren en kunt zich inleven in de ander.
 • U gaat vertrouwelijk om met persoonlijke informatie
 • U bent graag een lichtpuntje voor mantelzorgers.

De hulp die u als vrijwillig ondersteuner biedt geeft de mantelzorger even wat extra tijd voor zichzelf. Een belangrijke voorwaarde om het vol te kunnen blijven houden. Uw hulp is vergelijkbaar met die van huisgenoten, familie en vrienden wanneer men met een handicap of chronische ziekte te maken krijgt (de mantelzorger). Het betreft geen professionele hulp.

Vrijwilligers kunnen de mantelzorger ondersteunen door aanwezig te zijn en aangenaam gezelschap te bieden, een wandeling te maken, samen boodschappen te doen, een terrasje te pikken of een kaartje te leggen bijvoorbeeld. Uiteraard gaat alles in goed overleg met mantelzorger en vrijwilliger.

We denken dat iedereen met de juiste scholing en toerusting in staat is zich in te zetten voor het Steunpunt Mantelzorg.

Wilt u geen zorgvrijwilliger zijn maar wilt u wel onze organisatie versterken, dan bent u van harte welkom. We kunnen altijd assistentie gebruiken bij het organiseren van bijeenkomsten, cursussen, het verzorgen van onze nieuwsbrief etc.

Wat mag u als vrijwilliger van onze organisatie verwachten?

 • Waardering voor uw enthousiasme en inzet. We laten u dat graag merken.
 • Een bescheiden onkostenvergoeding omdat we vinden dat vrijwilligers zelf geen kosten mogen maken.
 • Een collectieve verzekering voor alle vrijwilligers, afgesloten door de gemeente Sint Michielsgestel.
 • Twee maal per jaar een bijeenkomst met alle vrijwilligers en desgewenst individuele begeleiding.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen en themabijeenkomsten. We vinden het belangrijk dat U voldoende bagage hebt om uw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

Is uw interesse gewekt?

Er is in de diverse kernen altijd wel vraag naar vrijwilligers. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


Aanmelden voor vrijwilligerswerk

Neem contact met ons op

Contact informatie

 1. E-mail

 2. Postadres

  De Beemden 1C

  5271 BH Sint-Michielsgestel

 3. Telefoon

Onze sponsoren

 1. Monversa Web Development

Website ontworpen en ontwikkeld door Monversa Web Development