1. Wij ondersteunen mantelzorgers, gericht op het verminderen van draaglast en het vergroten van draagkracht met het doel overbelasting te voorkomen

  Meer informatie...
 2. Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek of gehandicapt en moet je daarom thuis vaak meehelpen?  Dan ben jij een jonge mantelzorger want in al deze situaties groei je op met iemand die zorg nodig heeft.

  Meer informatie...
 3. Steunpunt Mantelzorg is altijd op zoek naar vrijwilligers.

  Meer informatie...
 4. Geef mantelzorgers uw tijd cadeau!

  Meer informatie...

Waardering mantelzorgers door gemeente

Mantelzorgwaardering

De Mantelzorgwaardering werd in 2015 voor het eerst door de gemeente uitgereikt. Tot en met 2014 kregen mantelzorgers vanuit de rijksoverheid het Mantelzorgcompliment, dat door de SVB werd uitgekeerd. Met ingang van 2015 is dit aan de gemeenten overgedragen. Gemeenten mogen zelf beslissen of en in welke vorm zij een mantelzorgwaardering vormgeven. De Wmo-adviesraad en Stichting Steunpunt Mantelzorg zijn betrokken geweest bij de totstandkoming van de regeling.

Mantelzorg is een belangrijke vorm van zorg. Ook in Sint-Michielsgestel verlenen veel mensen structureel en onbetaald zorg aan een familielid of bekende. De inzet van mantelzorgers verdient steun en waardering van de gemeente. Het college heeft in 2015 besloten om een Mantelzorgwaardering van €75 beschikbaar te stellen voor elke goedgekeurde aanvraag.
Ook in 2016 wil het college een mantelzorgwaardering geven aan mantelzorgers, maar de voorwaarden en op welke manier de waardering wordt gegeven zijn nog niet bekend.

Dag van de mantelzorg

Als mantelzorger heeft u een belangrijke rol in het leven van degene voor wie u zorgt. Daarom willen we stilstaan bij het waardevolle werk dat u verricht én bij hoe u die zorg misschien kunt delen. Wij nodigen u van harte uit om in de week van de mantelzorger binnen te lopen op één van de ochtenden of middag in de week van de mantelzorg. Kom naar ons toe en deel met andere mantelzorgers of met Bint (voorheen Steunpunt Mantelzorg), het Sociaal Team en de gemeente Sint-Michielsgestel wat u bezig houdt. U kunt met hen van gedachten wisselen, om steun, advies of hulp vragen.

De koffie staat klaar, u wordt verwend met een lunch en vermaakt door Theater Zorgeloos. U kunt altijd binnenlopen. Hopelijk zien we u! Voor de lunch moet u zich een week van tevoren aanmelden.

Programma Dag van de mantelzorg 2016 Dinsdagmiddag 8 november in de Litserborg, Litserstraat 2 in Den Dungen. 12.00 – 13.00 uur Lunchbuffet (Hiervoor moet u zich aanmelden!) 13.15 – 13.45 uur Theater Pythia Winia met ‘Zorgeloos’ 13.45 – 15.00 uur Koffie met iets lekkers, indienen aanvraag mantelzorg             waardering.

Woensdagochtend 9 november in de Huif, Hortensiastraat 2 in Sint-Michielsgestel. 10.30 – 11.30 uur Koffie met iets lekkers, indienen aanvraag mantelzorgwaardering 11.30 – 12.00 uur Theater Pythia Winia met ‘Zorgeloos’ 12.15 – 13.15 uur Lunchbuffet (Hiervoor moet u zich aanmelden!)

Donderdagochtend 10 november in Den Durpsherd, Kerkwijk 61 in Berlicum. 10.30 – 11.30 uur Koffie met iets lekkers, indienen aanvraag mantelzorg                   waardering 11.30 – 12.00 uur Theater Zorgeloos 12.15 – 13.15 uur Lunchbuffet (Hiervoor moet u zich aanmelden!) 150

 

Neem contact met ons op

Contact informatie

 1. E-mail

 2. Postadres

  De Beemden 1C

  5271 BH Sint-Michielsgestel

 3. Telefoon

Onze sponsoren

 1. Monversa Web Development

Website ontworpen en ontwikkeld door Monversa Web Development