1. Wij ondersteunen mantelzorgers, gericht op het verminderen van draaglast en het vergroten van draagkracht met het doel overbelasting te voorkomen

  Meer informatie...
 2. Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek of gehandicapt en moet je daarom thuis vaak meehelpen?  Dan ben jij een jonge mantelzorger want in al deze situaties groei je op met iemand die zorg nodig heeft.

  Meer informatie...
 3. Steunpunt Mantelzorg is altijd op zoek naar vrijwilligers.

  Meer informatie...
 4. Geef mantelzorgers uw tijd cadeau!

  Meer informatie...

Wat is ons aanbod?

Informatie en advies

Informatie over ziektebeelden, over voorzieningen die er zijn vanuit de gemeente, over vergoedingen van zorgverzekeraars. Informatie over zorgverlof, over opvangmogelijkheden, respijtzorg en het aanvragen van hulp. We wijzen zo nodig de weg en adviseren u hoe zaken in gang te zetten.

Praktische hulp of begeleiding

 • Inzet van vrijwilligers ter ondersteuning van U: Wilt u boodschappen doen, sporten of uw cursus blijven volgen maar kunt u uw huisgenoot niet alleen laten? We hebben een groep vrijwilligers die we kunnen inzetten, zodat u even tijd kunt nemen voor u zelf.
 • Thema avonden of cursussen: Dit kan u helpen beter om te leren gaan met uw situatie.
 • Een netwerkcoach: Mantelzorgers kunnen door hun situatie gemakkelijker in een sociaal isolement raken. Het sociale netwerk is steeds kleiner geworden en het wordt steeds moeilijker contacten te onderhouden. Wanneer u uit dit sociale isolement wilt komen en weer mee wilt doen in de samenleving kan een netwerkcoach u daarbij ter zijde staan.
 • Belangenbehartiger: Ziet u er tegenop contact met instanties te hebben om voorzieningen en zorg te regelen? Vindt u het vervelend alleen het zogenaamde ‘keukentafelgesprek’ te moeten voeren? Bent u bang niet gehoord te worden? Het Steunpunt Mantelzorg kan dan voor u de contactpersoon zijn. Dat geeft u wellicht wat meer rust en zekerheid.
 • Dag van de Mantelzorg: 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Schrijf deze datum in uw agenda en kijk t.z.t.wat we die dag voor u organiseren om u in het zonnetje te zetten.

Emotionele ondersteuning

U kunt bij ons uw verhaal kwijt. Er is altijd gelegenheid een afspraak te maken voor een gesprek waarbij u centraal staat. Waarin aandacht is voor hoe het met u gaat. Voor wat u nodig heeft uw mantelzorgtaken vol te kunnen blijven houden. We kunnen u in contact brengen met lotgenoten, dat levert vaak herkenning op. U kunt wat opsteken van de ervaringen van anderen.

De Digitale Mantelzorggids:

Een informatiegids voor mantelzorgers met overzichten van verschillende ondersteuningsmogelijkheden en hulpverlenende instanties.

U kunt hier de Mantelzorggids  downloaden.

Neem contact met ons op

Contact informatie

 1. E-mail

 2. Postadres

  De Beemden 1C

  5271 BH Sint-Michielsgestel

 3. Telefoon

Onze sponsoren

 1. Monversa Web Development

Website ontworpen en ontwikkeld door Monversa Web Development